Pilsēta
 Visas valūtas
Gaisa kvalitāte
  Paziņojumi presei

Atliek jautājuma izskatīšanu par jaunas atkritumu reģenerācijas vietas izveidi Atlasa ielā 7 b Sagatavotājs: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa 11.06.2019 16:52

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 11. jūnijā, atlika jautājuma izskatīšanu par jaunas atkritumu reģenerācijas vietas izveidi Atlasa ielā 7 b, jo tika saņemta jauna informācija par zemes gabala īpašniekiem.

SIA „Baltic Demolition Group” bija iesniedzis iesniegumu, ka firma vēlas Atlasa ielā 7 b veidot jaunu būvgružu šķirošanas, pagaidu uzglabāšanas un pārstrādes vietu, kur tiktu uzglabāti un pārstrādāti (drupināti) būvobjektos demontāžas, būvniecības un remonta darbu rezultātā radušies lauztie un bojātie ķieģeļi, betona konstrukcijas, stikls un stikla iepakojums. Tādējādi bija iecerēts iegūt atkārtoti izmantojamos būvniecības materiālus - dažādu frakciju šķembas, smiltis, sadrupinātu stiklu.

Uzņēmums bija iesniedzis dokumentus, ka šo aptuveni 1,5 ha lielo teritoriju tas nomā no SIA „BMG Construction”, un patlaban ir uzsācis nojaukt teritorijā esošās ēkas, lai pēc to sakārtošanas varētu uzsākt būvniecības atkritumu pārstrādi.

Taču atklājās, ka šai teritorijai ir vēl viens kopīpašnieks SIA „Realto Medea”, kurai pieder arī vairāki citi blakus esošie īpašumi, un šī kompānija nav piekritusi atkritumu reģenerācijas izveidei.

„Kamēr netiks atrisinātas domstarpības starp kopīpašniekiem, komiteja lēmumu šajā jautājumā nevar pieņemt,” uzsvēra Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Informāciju sagatavoja: Dzintra Āboliņa, RD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece, tālr.: 26554446; e-pasts: Dzintra.Abolina@riga.lv

Pilsēta | Rīga šodien | Pakalpojumi | Pašvaldība | Uzņēmējiem | Medijiem | Jauniešiem | Tūristiem

Bezmaksas informācijas tālrunis: 80000800. Rīgas domes diennakts tālrunis: 67026101.
Portāla atbalsta e-pasts: atbalsts@riga.lv